over

Wie ben ik

Starkenburg juridisch advies

Begin 2009 ben ik gestart met Starkenburg Juridisch Advies.

Om het werk te kunnen doen is een combinatie van kennis en ervaring van belang. Hiervoor heb ik de opleiding sociaal adviseur gedaan bij de Algemene Gehandicapten Organisatie, ANGO. Daarna heb de HBO opleiding sjd gedaan. Op verzoek van de coördinator van de ANGO heb ik zijn werkzaamheden in 2008 overgenomen voor de regio Noord Nederland. Ik kreeg ook steeds meer bezwaar- en beroepszaken. Om dat goed te kunnen doen ben ik begonnen met een eigen adviesbureau.

Ik heb 20 jaar gewerkt voor gemeenten en een grote onderwijsinstelling op het gebied van personeelszaken en arbeidsrecht. Daarna heb ik gewerkt als sociaal adviseur voor maatschappelijke organisaties. Ik merkte dat veel mensen advies nodig hebben voor het verkrijgen van voorzieningen. Door onbekendheid met de regels en de mogelijkheden voor hulp, krijgen mensen niet wat ze nodig hebben. De wetgeving wordt voortdurend gewijzigd. Mensen raken voorziening kwijt of krijgen veel minder. Vaak is dat niet terecht.

Mijn doel

Passend advies

Mijn doel is om mensen een passend advies te geven waarmee zij weer verder kunnen.

Als zelfstandige kan ik snel en onafhankelijk reageren op hulpvragen. Meestal is een adviesgesprek of een brief voldoende om mensen op weg te helpen. Als meer nodig is en dan kan ik de bezwaar- en beroepsprocedure overnemen.

Leden van de ANGO kunnen tegen geringe kosten hulp krijgen. Het eerste gesprek is altijd kosteloos. In overleg met de gemeente of de werkgever kan meestal een deel van de kosten worden teruggevraagd.

Op deze site heb ik van een aantal wetten een korte beschrijving gegeven. U heeft dan een idee op welke gebieden ik werkzaam ben en waarover u advies kunt vragen. Maar ook voor andere juridische problemen kunt u voor overleg contact met mij opnemen.